Move

Wil je ervaring opdoen in het werkveld en je talenten ontwikkelen? Wil je je inzetten voor de maatschappij, je netwerk vergroten en daarmee werken aan je cv? Dan is een Move-project iets voor jou!

Move koppelt kinderen uit minder bedeelde wijken aan studenten. Zij gaan samen een Move-project opstarten. In de Move-projecten op basisscholen krijgen kinderen en studenten samen het eigenaarschap en de verantwoordelijkheid over het bedenken en uitvoeren van hun eigen project. Bottom-up werken en hen daarmee de vrije ruimte geven om hun eigen ideeën tot werkelijkheid te maken staat daarbij voorop. Het project bestaat uit twee onderdelen: een actief uitstapje, waarin de studenten de kinderen meenemen naar het studentenleven en een buurttraject.

In het buurttraject brainstormen de kinderen met hulp van de studenten over wat er beter kan in de wijk en gaan ze samen aan de slag om hun plan uit te voeren. Zo leren ze sociaal ondernemen, ontwikkelen ze hun talenten en kunnen ze met trots terugkijken op een concreet resultaat. Tijdens het project organiseren de studenten ook een actief uitje voor de kinderen om hen het studentenleven te laten zien. Zo verkennen zij nieuwe sporten, studies, talenten en mogelijkheden.

Wij organiseren projecten door heel Nederland en de impact daarvan blijkt elke keer weer erg waardevol voor alle deelnemers. Studenten van de PABO leren veel over het leiderschap, zetten zich in voor de maatschappij en doen ervaring op in het begeleiden van kinderen en het voor de klas staan. Daarnaast is het een kans om je netwerk uit te breiden. Je hebt contact met de basisschool, maar ook met maatschappelijk betrokken bedrijven, de gemeente, woningcorporaties en/of lokale fondsen. Een project duurt ongeveer 5 maanden en studenten zijn er 2 - 4 uur per week mee bezig (de ene week meer dan de andere). Tijdens het project wordt je gecoacht en begeleid door een projectcoördinator van Stichting Move die je helpt je talenten in te zetten. Twee keer per jaar starten we nieuwe projecten: in het najaar (vanaf oktober) en in het voorjaar (vanaf maart). Je kunt zelf aangeven wanneer je graag mee zou willen doen! Wil je meer weten? Kijk op www.stichtingmove.nl/studenten. Wil je meedoen? Neem dan contact met ons op via nijmegen@stichtingmove.nl.

0 keer bekeken